شما برای وب سایت خود نیاز به یک نقشه سایت دارید تا موتورهای جستجوگر بتونند محتوا و مطالب داخل وب سایت شما را ببینند و ان را فهرست کنند. نقشه سایت به موتورهای جتستجو گر نشان می دهد که کدام مطالب شما مهم تر از بقیه می باشد . این نقشه ها دارای انواع مختلفی می باشند . نقشه معمول که به نام XML شناخته شده است رایج ترین نوع نقشه سایت است و صفحات مختلف وب سایت شما را نمایش می دهد. نقشه های دیگری هم برای ویدئو ، اخبار و تصاویر می باشد که برای معرفی این بخش ها به گوگل مورد استفاده قرار می گیرد.
موتورهای جستجو از نقشه سایت شما برای پیدا کردن صفحات مختلف استفاده می کنند و اگر صفحات سایت شما به درستی با هم پیوند داشته باشد ، خزندگان وب می توانند صفحات و بخش های مختلف وب سایت شما را پیدا کنند. گوگل برای اینکه صفحات وب شما را پیدا کند و یا به محصولات سایت شما دسترسی داشته باشد از طریق پیوندهای داخلی ایجاد شده این کار را انجام می دهد.
اگر شما سایتی را به تازگی ایجاد کرده اید حتما برای آن نقشه سایت درست کنید تا به گوگل و موتورهای جستجو دیگر کمک کنید سریعتر اطلاعات سایت شما را دیده و لینک های آن را پیدا کنند .
مثلا در مواردی که سایت شما دارای صفحات زیادی میباشد و امکان اینکه گوگل تمامی صفحات را ایندکس کند و تمامی آن ها را پیدا کند بسیار سخت است. با نقشه سایت شما می توانید تمامی صفحات خود را معرفی کرده تا بتوانند وارد شوند.
اگر شما از وردپرس برای سایت خود استفاده کرده اید می توانید از پلاگین یوست برای درست کردن site map خود استفاده کنید. این نقشه سایت به صورت خودکار به روز رسانی می شود و در هرزمانی که شما یک صفحه جدید و یا یک محصول جدید را به سایت خود اضافه کنید به صورت اتوماتکی به آن اضافه می شود. علاوه بر یوست yoast افزونه های دیگری نیز برای این کار از جمله google xml sitemap وجود دارد.
برای ایجاد نقشه سایت حرفه ای شما می توانید از سایت هایی که در این زمینه فعالیت دارند مانند XML-Sitemaps.com استفاده کنید . این سایت ها می توانند با گرفتن ادرس سایت شما sitemap آن را برای شما ایجاد کنند. نقشه سایت به توجه به CSM مورد استفاده شما ایجاد می شود.
قبل از اینکه نقشه سایت خود را برای قرار دادن در وبمستر تولز بردارید نیاز هست که ابتدا به طور آن کامل آن را بررسی کنید. اگر تمامی صفحات سایت شما وجود داشت و همه چیز خوب به نظر می رسید نوبت آن رسیده است که نقشه سایت را به گوگل معرفی کنید.
برای اینکه نقشه سایت خود را در به گوگل معرفی کنید ابتدا وارد اکانت گوگل وبمستر تولز خود شوید. پس به بخش بفرست آن در کنار صفحه نگاه کنید و برروی گزینه sitemap کلیک کنید. اگر از قبل نقشه سایت ارسال کرده باشید در این قسمت قابل مشاهده می باشد. در غیر اینصورت آدرس نقشه سایت خود را در این قسمت وارد کرده و سپس بر روی دکمه submit کلیک نمایید.
بعد از ارسال نقشه سایت شما و زمانی که خزنده های گوگل در سایت شما وارد شد و فهرست نقشه شما با موفقیت قرار گرفت وsuccess را مشاهده کردید، گزارش های مربوط به این بخش برای شما قابل مشاهده می شود.
بخش valid صفحات سایت شما هستند که هیچ مورد و خطایی ندارند – صفحات من که به صورت exclusive هستند را می توانیم مشاهده کنیم که به چه مشکلی برخورد کرده اند و آنها را رفع کنیم و در صورت نیاز آنها را از سایت مپ خود پاک کنیم. همچنین می توانیم خطاها و مشکلات سایت خود را هم پیدا کنیم. سایت ما دارای چند صفحه است و ما می خواهیم چند صفحه ایندکس شود و چند صفحه ایندکس شده است.
مثلا اگر سایت شما دارای 5000 صفحه باشد و در قسمت سرچ کنسول شما فقط می توانید 3000 مورد از آن را ببینید به این معنی است که گوگل سایت شما را به درستی ایندکس نمی کند و این صفحات در موتورهای جستجو شناخته نشده است. شما می توانید مشکل خود را پیدا کرده به طور مثال شاید در سایت شما صفحات تکراری وجود داشته باشد.
درصورتی که نقشه سایت شما با فایل robot.txt هماهنگی داشته باشد مشکلی در سایت شما نباید وجود داشته باشد. مثلا در robot.txt اگر تعدادی از صفحات را نوایندکس کرده اید و نمی خواهید آن ها را نمایش دهید و اما در سایت مپ شما وجود دارد تداخل بوجود خواهد امد و خطا ایجاد می شود.
برای سایت های کوچک خود از چندین بخش سایت مپ استفاده کنید.
تاریخ های موجود در url شما باید اخرین اصلاح موجو باشد. زمانی که تغییرات مهمی در سایت ایجاد کردید ، تاریخ سایت مپ خود را تغییر دهید و نیازی نیست هر زمانی که تغییر کوچکی ایجاد کردید تاریخ را تغییر دهید.
نقشه سایت شما باید بهتر است کمتر از 50 مگابایت باشد زیرا تعدادی از موتورهای جستجو از جمله google و bing نقشه های تا حداکثر 50 مگابایت را قبول میکنند.
نقشه سایت html درست کنید و با این کار به کاربران خود کمک کنید به صفحات سایت شما دسترسی داشته باشند.
در سایت مپ HTML شما می توانید مانند نمونه بالا لینک صفحات سایت خود را در فوتر یا بخشی از سایت قرار دهید تا کاربر به راحتی بتواند صفحه مورد نیاز خود را پیدا کند. اگر چه این بخش در گوگل اثر بخشی ندارد اما به دلیل اینکه باعث راحتی و استفاده بهتر از سایت شما می شود بنابراین گوگل نیز به این مسئله اهمیت می دهد.