فرق بین اصطلاح SEM و SEO چیست ؟

فرق بین اصطلاح SEO با SEM چیست؟

مهمترین تفاوت بین این دو اصطلاح این است که Search Engine Optimization (SEO)  روی بهینه سازی سایت کار می کندتا ترافیک لازم را از نتایج جستجوی گوگل به سایت هدایت کند.از  طرفی Search Engine Marketing (SEM)   علاوه بر اینکه ترافیک را هدایت می کند, ورودی ترافیک از هر دو نتایج معمولی و پولی گوگل را مشاهده و مانیتورینگ می کند.

همانطور که می دانید نتایج جستجوی گوگل به دو دسته اصلی تقسیم می شوند .همانطور که در شکل زیر می بینیم این دو دسته به نتایج معمولی گوگل و نتایج پولی گوگل دسته بندی شده اند.

 

هدف اصلی SEO   رتبه بندی سایت شما در نتایج معمولی گوگل می باشد.

شما می توانید وب سایت خود را در جایگاه نتایج پولی قرار دهید فقط این نکته را یادتان باشد که به ازای هر کلیک شما هزینه ای پرداخت می کنید pay per click (PPC)).)

حالا طبق مطالب اولیه که در بالا اشاره شد SEO  مکانی است که شما ۱۰۰٪  بروی رتبه بندی در نتایج معمولی گوگل تمرکز می کنید ولی زمانی که شما از هر دو SEO و PPC برای جذب ترافیک به سایت استفاده می کنید بحث SEM  به میان می آید و نشان می دهد که SEO  در دسته SEM  می باشد.

 

SEO در مقابل SEM: مهمترین ویژگی ها

همانور که می دانید سئو روشی است برای بهینه سازی یک وب سایت که سایت شما را در صفحات نتایج موتور جستجوی  معمولی و غیر پولی گوگل رتبه بندی می کند.شاید  اصطلاح SERPs را بار ها دیده اید که به معنی همان صفحات نتایج موتور جستجو می باشد.(Search Engine Results Pages)

سئو می تواند به چهار زیر گروه اصلی تقسیم شود.

  • سئو داخلی(On-page SEO)
  • سئو خارجی (Off-page SEO)
  • سئو تکنیکال (Technical SEO)
  • سیگنال های تعاملی کاربری

سئو داخلی(On-page SEO)

تمامی کلمات کلیدی ، تگ های H1 تا H2 ، متا تگ ها ، تگ های عنوان و هر بهینه سازی که در سایت انجام می شود سئو داخلی گفته می شود.

سئو خارجی (Off-page SEO)

سئو خارجی در واقع تمامی کارهای سئو و بهینه سازی که از خارج سایت شما انجام می شود مانند شبکه های اجتماعی ، وبلاگ ها ، تبلیغات برای دیده شدن و ایجاد بک لینک و...

سئو تکنیکال (Technical SEO)

در زمان بهینه سازی سایت، باید مطمئن شویم که سایت ما و یا به عبارت دقیق تر ، تمامی صفحات سایت توسط ربات های جستجوگر  گوگل شناسایی و جستجو شده باشد. به بهینه سازی سایت در این مرحله سئو تکنیکال گفته می شود.از مهمترین کار های سئو تکنیکال این است که مطمئن می شود که سایت شما به سرعت و به درستی بارگزاری می شود و یا معماری سایت شما به درستی پیاده سازی شده باشد. برای آشنایی با ساختار و معماری سایت می توانید مقاله مرتبط با آن را مطالعه کنید و ببینید چه تاثیری روی سئو سایت شما دارد.

آشنایی با ساختار و معماری وب سایت

سیگنال های تعاملی کاربری

روشی که کاربر با سایت شما تعامل می کند به گوگل کمک می کند تا بفهمد که آیا سایت شما مفید و به درد کاربران می خورد یا خیر.برای مثال اگر ضریب خروج کاربران از سایت شما بالا باشد(‌Bounce Rate) ، می تواند به این معنی باشد که سایت شما پاسخگوی نیاز مشتریان نیست.اگر گوگل به این نتیجه برسد که صفحه سایت شما مناسب کلمه کلیدی جستجو شده نیست  ،سایت شما را از نظر جایگاه تنزل می دهد و یا حتی می تواند از صفحه اول خود حذف کند.

 

نگاه کلی به SEM

قبل از شروع این بخش باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که SEM  ، همانطور که در بالا اشاره کردیم، SEO جزئی از آن محسوب می شود.علاوه  بر آن ، SEM شامل PPC (Pay Per  Click) نیز می باشد که خودش دارای مجموعه ای از ویژگی ها و روش های خاص می باشد.

آشنایی با چند اصطلاح در SEM  :

1- Bidding  :  برای مثال شما برای نمایش تبلیغات خود در گوگل یک مبلغ پولی را در نظر می گیرید و حساب خود را در گوگل شارژ می کنید – حالا  زمانی که کسی روی تبلیغات شما کلیک کرد از مبلغی شارژی شما کم می شود البته این را هم در نظر داشته باشید که می توانید برای به نمایش در آمدن لینک شما در بخش تبلیغات یک مبلغ تعیین کنید و اگر رقبای شما با همان کلمه کلیدی تبلیغات بدهند لینک هایی را اول نمایش می دهد که قیمت  (bidding) بالاتری را برای تبلیغات خود انتخاب کرده اند . به مبلغی که از حساب شما کسر می شود CPC یا cost per click گفته می شود.

2-Quality Score :   امتیاز کیفی در تبلیغات پولی گوگل رابطه مستقیم با هزینه و رتبه بندی سایت شما دارد به طوریکه می توان گفت به نوعی گوگل از شما بابت کیفیت مطالب و صفحه فرود ،نرخ کلیک و ...  قدردانی  می کند و هزینه ای به عنوان تخفیف برای شما در نظر می گیرد. 

 

SEO در مقایسه با SEM :بحث زمان و سرعت

یکی از مهمترین تفاوت های بارز بین SEO  وSEM  بحث سرعت می باشد. حقیقت این است که SEO زمان زیادی می برد مخصوصا اگر سایت شما نوپا و بکلینک های کافی نداشته باشد.

در یک آنالیزی که توسط سایت Ahrefs در این زمینه انجام شده است به این نتیجه رسیده است که تقریبا ۲ سال طول می کشد تا گوگل سایت را به صفحه اول خود بیاورد و رتبه های یک تا سه نیز حدودا سه سال زمان می برد. اما این به این معنی نیست که شما ناامید شوید. اگر بتوانید سئوی پایه را به درستی بروی سایت پیاده سازی کنید و از کلمات کلیدی سه یا چهار کلمه ای استفاده کنید می توانید یک میانبر زمانی را طی کنید.برای آشنایی با سئوی پایه می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید.

برای مثال یکی ار معروف ترین سایت های دنیا در زمینه سئو سایت backlinko می باشد که اوایل ۲۰۱۳  این سایت به راه افتاد .با تلاش فراوان و گذاشتن مطالب و محتوای غنی  و تمرکز بروی سئو سایت توانست  در کمتر از چند ماه ترافیک را به سایت خود هدایت کند. اما این را انکار نمی کند که در مدت طولانی توانست ترافیکی مطلوب و راضی کننده به سایت هدایت کند .پس بدانید بدون تلاش و وقت گذاشتن بروی سایت نمی توانید یک شبه به رتبه های طلایی گوگل دست پیدا کنید.

حالا از طرف دیگر اگر شما روی SEM‌ (بازاریابی موتور های جستجو)تمرکز کنید با خرید تبلیغات گوگل ترافیک را به سایت در زمان کوتاهی هدایت می کنید ولی با به معنی موفق شدن و کسب بازدید کننده به طور قطعی نیستید تیم ما بر این باور هستند که باید SEM و SEO هر دو در کنار هم اجرا و پیاده سازی شوند 

 

مقاله های مرتبط فرق بین اصطلاح SEM و SEO چیست ؟

7 مرحله ساده برای استراتژی SEO

شرکت شما وب سایت برای خدمات خود یک وب سایت ایجاد کرده است و شما مسئول محتوا و شما مسئول بهینه سازی موتور جستجو (SEO) نیز هستید. چه شما در حال تحویل گرفتن ، بهبود یا شروع  استراتژی SEO خود باشید ، اصول SEO آنقدرها سخت نیست. با اینکه سئو دائما در حال پیشرفت است و دانش زیادی در زمینه سئو وجود دارد، موتورهای جستجو مانند گوگل در زمینه به روزرسانی الگوریتم های خود ، دائماً در حال تغییر است.  این هفت روش ساده برای ایجاد یک استراتژی قوی SEO را بررسی کنید: 

سئو (SEO) یا بهینه سازی وبسایت چیست؟

اگر بخواهیم سئو و یا به اصطلاح انگلیسی Search engine optimization (SEO)  را به ساده ترین زبان تعریف کنیم عبارت است از جا به جایی رتبه در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل از طریق بهینه سازی سایت که منجر به افزایش ترافیک سایت می شود.

آشنایی با اصطلاحات سئو

برای آموزش سئو نیاز دارید تا با اصطلاحات اون هم آشنا بشید. در این مقاله تمامی اصطلاحات on page و بهینه سازی داخلی یک وب سایت برای کسب رتبه و همینطور off page که فرآیندی خارج از سایت است را یاد میگیرید.