زمانی که شما یک کلمه را در گوگل جستجو می کنید و وارد صفحه شما می شود ، مدت زمانی را که در سایت شما حضور دارد و قبل از بازگشت به صفحه serp را زمان حضور کاربر در سایت یا به اصطلاح Dwell Time می گویند.
شما یک کلمه را در گوگل سرچ می کنید و نتیجه اول به نظر شما مطلوب می باشد و بر روی آن کلیک میکنید اما زمانی که وارد سایت می شوید از نظر ظاهری مناسب نیست و خواسته شما را برآورده نمی کند و محتوای مفیدی در آن پیدا نمی کنید بنابراین در کوتاه ترین زمان و قبل از 5 ثانیه از آن خارج شده و روی گزینه دیگری کلیک می کنید.
زمان حصور شما در این سایت 5 ثانیه بوده است و گوگل به این نتیجه می رسد که شما از نتیجه راضی نیستید و این سایت برای شما مفید نبوده است.
-
در حالت دوم شما بعد از جستجو روی گزینه دوم کلیک کرده اید و این بار محتوا برای شما مفید بوده است و به نتیجه ای می خواسته اید رسیدیدو علاوه بر ظاهر مناسب شما می توانید مطالب مفیدی را نیز مشاهده کنید. در سایت به مدت 4 الی 5 دقیقه مانده اید و مطالب آن را مطالعه کرده اید. سپس دوباره بر روی گزینه بعدی برای جستجو کلیک میکنید.
از آنجایی که شما زمان طولانی را در این سایت بوده اید گوگل امتیاز بیشتری را برای این سایت در نظر گرفته و به آن رتبه می دهد. اما مورد دیگری می توانیم به آن اشاره کنیم:
زمان حضور کاربر در سایت Dwell Timeو دیگری ضریب بازگشت bounce rate می باشد.
bounce rate یا همان زمان بازگشت به معنی این است که یک فرد وارد سایت شده است و بدون اینکه بر روی گزینه ای کلیک کند دکمه بازگشت را می زند ، اگر فرد دوباره بر روی این نتیجه کلیک کند در اصلاح ضریب بازگشت یا همان bounce rate داشته است.
این دو عامل با هم می تواند باعث شود تا شما در رتبه بندی موتور های جستجو رتبه بالاتری را کسب کنید.
موتورهای جستجو در الگوریتم خود از این بخش برای رتبه دهی به سایت ها استفاده می کنند. اگر سوال شما این است که آیا زمان حضور کاربر در سایت برای گوگل مهم است؟ در هیچ زمانی این نکته را گوگل تائید و یا تکذیب نکرده است. اما براساس مشاهدات و نتایج این گونه به نظر می رسد که گوگل از زمان حضور کاربر در سایت به عنوان یک سیگنال استفاده می کند.
مثلا در الگوریتم رنک برین rank brain کاملا گفته شده است که گوگل به زمان حضور شخص در یک سایت توجه می کند و یک خاصیت جدیدی که گوگل به کاربران داده این است که شما می توانید وب سایت خاصی را از نتایج گوگل حذف کنید. در صورتی که شما سریع از یک سایت عبور کنید گوگل تصمیم میگیرد سایت را برای شما مسدود کند.
و در پایان براساس مطالعاتی که در سایت moz انجام شده است ، این مطلب را نشان می دهد که زمان حضور کاربر در سایت شما رابطه مستقیمی با رتبه سایت شما دارد.
اگر می خواهید افراد زمان طولانی تری را در سایت شما باید کاری کنید آنها در سایت شما مطالب جالبی را پیدا کنند و زمان بیشتری را در آن بمانند. در اینجا شما می توانید از روش PPT استفاده کنید.
در اولین خط محتوا خود، مختصری در مورد مطالبی که در این مقاله وجود قرار دهید. این به کاربران و جستجو گران گوگل نشان می دهد که این دقیقا مطلبی است که آن ها دنبال آن بوده اند.
به این صورت کاربر وارد بخش بعدی سایت شما و محتوای اصلی می شود. در بخش بعدی شما می توانید در مطالب خود از ویدئو استفاده کنید. این کار زمان حضور در سایت شما را به صورت شگفت انگیزی زیاد خواهد کرد.
در رابطه با مقاله و مطلب خود یک ویدئو آماده کنیدو آن را در سایت خود قرار دهید به این صورت زمان حضور کاربر در سایت افزایش خواهد داشت.
در مرحله بعدی شما باید مقاله طولانی تری را برای سایت خود بنویسید کاملا مشخص است که خواندن یک محتوا با 3000 کلمه از یک محتوا با 500 کلمه زمان بیشتری خواهد برد. اما باید در نظر داشته باشید که محتوای شما با کیفیت باشد.
زمانی که در صفحه شما بخش گفتگو و قرار دادن کامنت فعال باشد شما می توانید رتبه بهتری را کسب کنید. به همین دلیل قرار گرفتن نظر افراد در سایت موجب میشود تا زمان بیشتری را در سایت حضور داشته باشند. اگر زمان لود شدن و بارگیری سایت شما زمان طولانی تری را داشته باشد افراد سریعا در سایت شما خارج می شوند. بنابراین یکی از راه های حفظ کاربر در سایت این است که سرعت سایت خود را بهینه کنید. سیگنال بهینه سازی سایت در رتبه بندی سایت شما نقش بسیار مهمی دارد.
محتوای خود را در مقاله های طولانی به بخش های مختلف کوتاه تر کنید و از تگ های h2 برای جدا کردن هر بخش استفاده کنید.
شما می توانید از فهرست بندی برای مشخص تر شدن مطالب خود استفاده کنید و همینطور از تصاویر در میان محتوای خود استفاده کنید. این مطالب به مردم کمک می کند تا مطالب را بهتر درک کنند.
یکی از مهم ترین نکات برای سایت شما بهینه سازی برای موبایل و تلفن های همراه می باشد. از طریق کنسول جدید گوگل شما می توانید متوجه شوید آیا سایت شما برای موبایل بهینه سازی شده است یا نه. شما می توانید ببینید کدام صفحات بری تجربه کاربری خوب و یا بد هستند. شما می توانید مشکل را پیدا کرده و حتی راه حل آن را نیز پیدا کنید.
و به شما اطلاع خواهد داد که Google کدام یک از صفحات سایت شما را تجربه کاربر بد موبایل می داند:
برای اینکه زمان حضور کاربر در سایت را اندازه گیری کنید باید وارد گوگل انالیتیکس شوید و میانگین زمان حضور در سایت را مشاهده کنید. این میانگین زمانی است که کسی پس از ورود در صفحه در سایت شما می گذراند.
برای این کار ابتدا وارد Google Analytics شوید و روی بخش "Behavior " → " Site Content " -> " Landing Pages " کلیک کنید و تنظیمات را به صورتی قرار دهید که ترافیک سایت خود را ببینید. در این حالت شما می توانید مدت زمان حضور کاربر را ببینید.
نگاه کنید کدام قسمت در سایت شما طرفدار بیشتری داشته است و کاربر بیشتری را جذب کرده است در این حالت شما می توانید صفحات دیگر را نیز بر اساس آن تنظیم کنید. و صفحاتی که مناسب نیستند را نیز بهبود ببخشید.
در اینکه یک سایت زمان مناسب داشته باشد عوامل زیادی موثر است از جمله :
یک زمان خوب "خوب" به ده ها عامل از جمله:
توضیحات مختصر ، محتوای شما ، کلمه ای که کاربران برای پیدا کردن سایت شما استفاده می کنند و ... . بنابراین بهترین روش این است که از استراتژی هایی که آموخته اید استفاده کنید و زمان حضور کاربر را در سایت خود بالا ببرید.